Catnip - overige

catnipjpg

Kattenkruid, nepeta of catnip behoort tot de familie van de lipbloemigen en groiet op natuurlijke wijze in Europa, Afrika en Azië. Kattenkruid heeft driehoekige, getande blaadjes die een mentholgeur afscheiden. In de zomer bloeit kattenkruid met lavendelblauwe bloemen. Er zijn meer dan tweehonderd soorten waarvan er slechts enkele in ons Nederlandse klimaat kunnen groeien.

Ongeveer 60% van alle katten reageren op kattenkruid, maar dan wel direct alsof ze erop trippen. Of ook uw kat op kattenkruid reageert is erfelijk bepaald; katten hebben er een speciaal gen voor nodig. Jonge katten en kittens reageren over het algemeen minder op kattenkruid dan oudere katten.   
           
Gaat uw kat vallen voor kattenkruid? Dat is een kwestie van uitproberen. Heeft uw kat de interesse voor kattenkruid van zijn ouders meegekregen, dan merkt u dat al na enkele seconden. Rollen door het kattenkruid, rekken en strekken, met de neus erin wrijven, kortom één en al geluk.

Kattenkruid bevat nepetalactone; een substantie die de plant produceert tegen insecten. Deze stof heeft op katten waarschijnlijk hetzelfde effect als  feromonen.Eén van de actieve bestanddelen van nepeta (actinidine) zit ook in valeriaan. Kattenkruid is niet giftig.

Trixie Catnip spray 50 ml

Catnip spray
T4241
Bestel
excl Verzendkosten

Bubimex Catnip spray 150 ml

Zorgvuldig gefilterd extract van pure catnip, in handige pompspray.
BCS-150
Bestel

Catnip bellenblaas

Bellenblaas met catnip extract!
42425
Bestel

Catnip speeltje - aardbei

Speeltje met geurige catnip
PCT-STR
Bestel

Catnip speeltje - ananas

Speeltje met geurige catnip
PCT-PIN
Bestel
!