AVMA raadt rauwe voeding af

De American Veterinary Medical Association (AVMA) ontmoedigt in een resolutie het voeren van rauwe voeding aan honden en katten. Dit met het oog op de menselijke gezondheid. Salmonella, E. Coli en andere bacteriën kunnen eenvoudig uit het rauwe vlees op mensen worden overgedragen. Ook contact met de uitwerpselen van dieren die rauw vlees hebben gegeten, is risicovol, aldus de AVMA.

Gevaarlijk
"Het is erg lastig om de bacteriën onschadelijk te maken. Dit lukt ook niet door alle gebruikte voorwerpen bij de bereiding van het voedsel goed te wassen", aldus Ashley Hughes van Friendship Hospital for Animals. Ze vindt het voeren van rauwe voeding voornamelijk gevaarlijk in huizen met kinderen, oudere mensen of mensen met een zwak immuunsysteem.

Weloverwogen keuze
"Op internet staat vaak dat rauwe voeding het beste is voor het huisdier. Ik hoop dat mensen op basis van de juiste informatie een keuze maken over wat ze willen voeren", zegt Hughes. "De voedselkeuze zou moeten worden overlegd met de dierenarts en/of diervoedingsdeskundige. Zo moet er een voersysteem ontstaan dat werkt voor baas en dier".

Bron: www.avma.org: AVMA Policies: Raw or Undercooked Animal-Source Protein in Cat and Dog Diets
(Approved by the AVMA Executive Board April 2012; approved by the AVMA House of Delegates July 2012)