Paula Collewijn

banner

 

Mijn naam is Paula Collewijn, geboren in 1978, het jaar van Het Paard. Mijn specialisatie is het schilderen, tekenen en beeldhouwen van dieren;  In Opdracht  en Vrije Expressie. Ik maak vrij werk (Vrije Expressie) in een realistisch/ expressieve stijl, en werk in opdracht. Mijn vrije expressie werk komt tot stand door een structuur op het doek waardoor het dier “leeft”. Dit “leven” van het werk komt tot ontstaat vanuit het gevoel waaruit een beeld is gecreëerd. landschappen kunnen prachtig zijn maar bij mij staat het  dier centraal en de “spirit” van het  dier maakt het doek compleet, een mengeling van de ziel van het dier en mijn emoties.
Ik  ben geïnspireerd door het werk van de oude grootmeesters;  waaronder Michelangelo, Rembrandt en Géricault. De titel waarmee ik mijn werk omschrijf is: The Art of Cats , Souls of Art, met andere woorden,  De Kat is Kunst voor mij, met een grote bezieling.

Schilderijen in opdracht maak ik in een 17e eeuwse schildertechniek. Deze techniek geeft een authentieke uitstraling aan het werk, een schilderij met geschiedenis. Ontstaan uit het opbouwen van diverse lagen, ten einde een levensecht portret op doek te zetten. Een realistisch beeld, met  een vacht en spieren zo geschilderd dat je ze aan zou kunnen raken. Ogen zijn voor mij de spiegels van de ziel en daarom leg ik daarin een intense expressie. Voor werk in opdracht maak ik gebruik van diverse technieken zoals houtskool, grafiet, acryl- en olieverf. Het is tevens mogelijk om een opdracht in een stijl van mijn vrije expressie te laten schilderen. Of dit mogelijk is van uw dier, is afhankelijk van de houding van het vast te leggen beeld, de compositie.

Paula Collewijn

 

Hieronder een korte impressie van Paula's werk. Meer werk is te bewonderen op Paula's website www.theartofcats.nl

Wanneer u bij een opdracht de code PoesPas2014 aan Paula doorgeeft, ontvangt u 10% korting!!!

niet te koop

Darcy & Quincy

niet te koop

Humpy, Rambo, Luna & Loeki

niet te koop

Isabeau

niet te koop

Jordy

niet te koop

Kasper

niet te koop

Saartje

niet te koop

Shiney

niet te koop

Snoezie

niet te koop

Swiebertje

!